2016

Idén is sikeresen lezajlott az immár több éve megrendezett Kis Kavics Kupa, ahol a természettudományok és a matematika iránt érdeklődő 7–8. osztályos tanulók mérhetik össze tudásukat.


A versenyt a 10.b osztály szervezte Keglevich Kristóf tanár úr segítségével. Az idei kerettörténet a Karib-tenger kalózai volt; a kalózos illusztrációk elkészítésében Garamvölgyi Bála tanár úr is szerepet vállalt. A feladatok megírásában a 10.c tanulói is részt vettek, a lektorálást pedig az iskola tanárai és a zsűri tagjai mellett Nagy Kartal (12.c) végezte. A zsűri elnöke Hámori Veronika volt, akit Horváth Kristóf Attila (2009b), Daradics Noémi (2014b), Homonnay Bálint (2014c), Ujvári Eszter (2016c), Folyovich Péter (2018b) és Ürmössy Barbara (2018b) segített a feladatok ellenőrzésében és kijavításában. A 12 fazekasos csapat mellett a Szent István Gimnázium, a Jedlik Ányos Gimnázium, az Áldás Utcai Általános Iskola és a Kastélydombi Általános Iskola tanulói is részt vettek egy-egy csapattal.

A Kis Kavics Kupa történetében először külsős indulóként a Kastélydombi Általános Iskola ʻKolbászléʼ nevű csapata nyert. A második helyet a ʻ19 oroszlánʼ, míg a harmadikat a ʻNem az utolsó pillanatban nevezünkʼ csapatok szerezték meg. Ezúton is gratulálunk a csapatok tagjainak!

Említést érdemel a Stúdió remek munkája a hangosítás és számítógépes rendszer kezelésében, amellyel idén is gördülékenyebbé tették a verseny lebonyolítását. Továbbá szeretnénk megköszönni a Fazekas Mihály Oktatási, Kulturális és Sport Alapítvány anyagi támogatását!

Az iskola tanulóiként abban a szerencsében volt részünk, hogy nem csak versenyzőként, hanem segítőként is részt vehettünk a rendezvényen. 7-8. osztályos korunkban összemértük tudásunkat a többi csapattal, majd az azt követő években feladatokkal, süteményekkel, illetve a verseny alatt azok kiosztásával és egyéb munkákkal segítettük a szervező osztályokat. A Kis Kavics Kupát a rendezők oldaláról először 2013-ban ismerhettük meg, amikor a verseny szervezőinek szüksége volt néhány segítő kézre. A következő évben a hagyományokhoz híven 10-esként a mi osztályunk feladata volt az esemény lebonyolítása, ahol örömmel kamatoztattuk előző évben szerzett tapasztalatainkat. Az ezt követő két évben már rutinos segítőként jelentkeztünk a feladatok elvégzésére. Ezek az alkalmak gimnáziumi éveink emlékezetes pillanataivá váltak. Reméljük, a Kis Kavics Kupa továbbra is a Fazekas Fesztivál állandó programja marad, lehetőséget adva a következő osztályoknak, hogy hasonló élményekben legyen részük.

Németh Virág, Vadász Tamara 2016c

Feladatok Megoldások Csapatok Helyezések Album