2014

Márciusban a Fazekas-nap keretein belül rendeztük meg az V. Kis Kavics Kupát, melynek idei kerettörténete A dzsungel könyve volt. A verseny szervezését közösen bonyolította le a 10.c és a 10.d osztály, Keglevich Kristóf tanár úr vezetésével. A feladatokat is ezen osztályok lelkes tanulói írták, jutalom ötös reményében. Az elkészült feladványokat a szaktanárokon kívül Szőke Nóra (2009c), Horváth Kristóf (2009b), valamint Jávorszky Natasa (2015c) lektorálták.

A versenyre ötfős, hetedik-nyolcadik osztályos tanulókból álló csapatok jelentkezését vártuk. Március 13-án tizenhét csapat gyűlt össze az aulában, hogy megbirkózzanak a matematikai és természettudományi témájú feladatokkal. Nemcsak a Fazekasból, hanem az Áldás Utcai Általános Iskolából, a Jedlik Ányos Gimnáziumból és a Szent István Gimnáziumból is érkeztek versenyzők.

A verseny kezdetén a tanulók izgatottan láttak neki a feladatok megoldásához, miközben jóízűen falatoztak a 10.d osztályos diákok által készített házi süteményekből. Minden csapat rendelkezett egy futárral, aki a megoldott feladványok végeredményét kézbesítette a zsűrinek. A zsűri elnöke Kovács Csongorné Mara tanárnő, a bizottság további tagjai Balázsné Kerek Marianna, Kádárné Szalay Eszter, valamint Erős-Honti Julianna tanárnő voltak a tanári karból. A gimnázium öreg- és jelenlegi diákjai közül Horváth Kristóf (2009b), Benkő Zsolt (2013b), Draskóczi Ádám (12.b), Ujvári Eszter (10.c) és Pápay Luca (10.d) vettek részt az értékelő munkában.

A Kupát az Elvesztettem a játékot nevű csapat — Bogdács Sándor (7.d), Molnár-Sáska Zoltán (8.c), Vankó Miléna (8.c), Farkas Ádám (8.d), Mészáros Anna (Eötvös József Gimnázium) — nyerte, 475 ponttal. A második helyezett az Azt akarták csapatnévnek, mint Zoliék csapat lett, mindössze tíz ponttal lemaradva a győztes csoporttól. Harmadikként a Fikusz csapat végzett, 445 ponttal. A dobogós helyezettek könyvjutalomban, illetve túrórudibérletben részesültek.

A verseny végén két különdíjat is kiosztottak. Könyvjutalomban részesült az Áldás csapata (a legtöbb pontot szerző külsős iskola), illetve a Fazekas H20 nevű csapata. A verseny az eddigi évekhez hasonlóan sikeresen zajlott le. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenki munkáját, aki segítette a verseny létrejöttét! Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát! Gratulálunk az összes résztvevőnek, hetedikes diákjainkat jövőre is örömmel várjuk vissza!

Bíró Viktória, Pápay Luca, Simon Annamária 2016d

Feladatok Megoldások Csapatok Helyezések Album