Bemutatkozás

Kémia versenyfelkészítés a Fazekasban

A kémikum története

Volt kollégáink

1. A gimnáziumi oktatás fő feladatának megfelelően sikeresen készítjük fel diákjainkat az érettségi és egyetemi felvételi vizsgákra. Az általános iskolai oktatásban a nyolcosztályos és hatosztályos képzésben résztvevő 13–14 évesekkel szerettetjük meg a kémiát. Rendszeresen és eredményesen vesznek részt tanítványaink az általános iskolások Hevesy György országos versenyén, a középiskolások Irinyi János országos versenyén, az Országos Tanulmányi Versenyen (OKTV), a Kémiai Diákolimpiákon, hazai és nemzetközi környezetvédelmi és innovációs versenyeken.

2. A tanítás mellett évtizedekig vezettük a Fővárosi Pedagógiai Intézet szervezésében működtetett fővárosi középiskolai kémiatanárok szakmai-módszertani továbbképzéseit. Iskolánk tárgyal a 2015-től az FPI utódjaként létrejött Pedagógiai Oktatási Központtal a lehetséges együttműködésről. A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium keretében pedig az általános iskolai tanárok továbbképzését végezzük.

3. Honlapunkon olyan szakmai segédanyagokat teszünk közzé, amelyek segíthetik kémiatanár kollégáinkat mindennapi munkájukban: óravázlataik elkészítésében, kísérletek tervezésében vagy portfóliójuk megírásában. (Küldetésünknek ez a pontja lassanként teljesedik ki, a feltöltések a 2015/2016-os tanév során kezdődtek.)

4. Törekszünk az új oktatási módszerek alkalmazására, ezért évek óta kémiai-környezetkémiai projektek kidolgoztatásával visszük közelebb a mindennapi élet kémiáját a tanulókhoz.

5. A fővárosi iskolák érdeklődő tanulói számára lehetővé tesszük, hogy működő tehetséggondozó szakköreinkhez csatlakozzanak. Az érdeklődők nagy létszáma esetén külön csoportot is indítunk.