Óravázlatok

 
 
Kémia – 7. osztály
A hagyományos hetedikes tananyag, azaz az általános iskolásoknak – manapság hozzá kell tenni: érdeklődő általános iskolásoknak – szóló általános kémiai alapfogalmak sok ábrával és kísérletelemzéssel.
 


 
8. osztály – szervetlen kémia
A 2015/2016-os tanévig érvényben lévő tananyag (leíró szervetlen kémia) alapján készített óravázlatok.
 


 

9. osztály – általános kémia
Az általános kémia tömör, definíciókra épülő, az összefüggéseket ábrákkal, rajzokkal szemléltető vázlatos összefoglalása tagozatosok és emelt szintű érettségire készülők igényeihez igazodva.
 


 

10. osztály – szerves kémia
A szerves kémia és a biokémia tömör, a tananyag összefüggéseire rámutató feldolgozása. A tárgyalást ábrák és rajzok teszik érthetőbbé. Elsősorban a tagozatosok és az emelt szintű érettségit tenni szándékozók számára ajánlható.
 


 

11. osztály – szervetlen kémia
A szervetlen kémia tömör, az emelt szintű érettségi követelményeit tartalmazó, itt-ott azon túlmutató összefoglalása. A fontos összefüggéseket sulykolni igyekszik. Az érettségire való készülés jegyében hangsúlyosan tárgyalja a szervetlen reagensek szerves reakciókban játszott szerepét is. Az oldalak alján jegyzetekben motiválónak szánt biológiai és kultúrtörténeti érdekességek olvashatóak.