2018

Iskolánk 2018 március 12-én, hétfőn kilencedik alkalommal rendezte meg a Kis Kavics Kupát. A külsős csapatok között most először vettek részt vidéki iskolák diákjai, sőt, határon túlról, Nagyváradról is érkezett csapat.

A versenyt ebben az évben a 9.b és a 9.c osztály szervezte Schramek Anikó és Fazakas Tünde tanárnők vezetésével. A természettudományi és matematika tagozatos diákok válogatták a feladatokat, rajzolták az illusztrációkat, készítették a megoldókulcsot. A csapat leglelkesebb tagjai Babcsányi István, Füredi Erik, Várkonyi Zsombor és Nguyen Bich Diep voltak. A két osztály szülei sütötték a gyorsan fogyó süteményeket, amit ezúton is köszönünk! Kilencedikeseink – kiemelten Győrffy Johanna és Velich Nóra – segítették a helyismerettel nem rendelkező versenyzőket és tanáraikat, és tettek meg mindent a színvonalas és jó hangulatú verseny érdekében. Ez tökéletesen sikerült is, minden a szervezésben résztvevő tanuló megérdemli a köszönetet.

A zsűri tagjai között volt diákok, és iskolánkban tanító tanárok voltak. A zsűri elnöke Szokolai Tibor, iskolánk volt igazgatóhelyettese, tagjai Vizy Zsolt tanár úr, Horváth Kristóf Attila (2009b), Szakács Lili Kata (2017c) és Lelik Alíz (2017c) voltak. Szokolai tanár úr nyitó beszédében méltatta a verseny névadóját, Kőváry Károly tanár urat, vagyis Kavicsot. A pontozás során mindenre odafigyelt, és örömmel adta át a díjakat a nyertes csapatoknak. Reméljük, ezután is részt vesz majd a kiemelkedő iskolai rendezvényeken, köszönjük munkáját!

A verseny jó hangulatban telt, a csapatok pontszámai és így a sorrendje is folyamatosan változott, így a verseny utolsó 15 perce, amikor a sorrend alakulása titkos volt, nagy izgalomban telt. Végül A szépek és a Dések csapat (Terjék András József, Quan Vu, Hegyes Zsófia, Orbán Boglárka Róza, Szelle-Fábián Mira) nyert, a legeredményesebb külsős csapat a TEAM23 (Tislér Levente, Dominyák Virág, Pósfai Márton, Tokai-Kiss Zsófia, Morvai Levente) lett. Gratulálunk az eredményes szerepléshez!

A Fazekas Mihály Oktatási, Kulturális és Sport Alapítvány jutalmazta az első három helyezettet egy-egy tortával. A Szabó Szabolcs Alapítvány különdíjjal jutalmazta a legjobb külsős csapatot, és vállalta a vidéki csapatok utazási költségeit is. Ezúton is köszönjük az alapítványok támogatását!

Schramek Anikó, Fazakas Tünde

Feladatok Megoldások Résztvevők Végeredmények Album